Jojoba yağı nedir?

Jojoba yağı nedir?

Jojoba yağı, jojoba çalısının tohumundan çıkarılan bir yağdır. Sıvı bir bal mumu olup, bir mantar ilacı, nemlendirici, insan sebuminin bir arttırıcısı ve kozmetik endüstrisindeki bir dizi ürünün temeli olarak geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Jojoba, Simmondsia chinensis, Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri ve kuzey Meksika’nın çöllerine özgü küçük bir çalıdır. Ayrıca bazen kinin somunu, kahve çekirdeği, yabani fındık ezmesi, geyik somunu ve keçi somunu olarak da adlandırılır. Yıl boyunca birçok hayvan için iyi bir besin kaynağıdır isimlerinin çoğunu bu yüzden almıştır. Bilimsel adı chinensis, botanikçi Johann Link’in yanlış anlamalarından kaynaklanmaktadır. Taksonomi kuralları nedeniyle, orijinal ad kullanılmalıdır, bu da biraz yanıltıcı olsa olması gereken budur.

Jojoba 6 feet (2m) boyunda büyüyebilir. Mumlu grimsi yeşil olan oval yaprakları vardır. Çiçekler sarımsı yeşildir ve gerçek yaprakları yoktur. Meyve, jojoba yağının ekstrakte edildiği ve tavşanlar ve çeşitli kemirgenler tarafından yenen sert koyu kahverengi bir tohum içerir. Çoğu memeli için, jojoba yağı toksik veya güçlü bir müshildir.

Çoğu bitkisel yağ trigliseritlerdir ve birbirlerine oldukça benzer şekilde davranırlar. Bununla birlikte Jojoba yağı, çok uzun ve düz zincirli bir balmumu esteri olup, balina yağı veya insan sebumuna benzerdir. Bu nedenle, balina endüstrisi ortadan kalktığında ve balina yağı yerine kullanılan maddeler aranırken, jojoba yağı en iyi muadillerden birisi olmuştur.

Jojoba yağı bir kez rafine edildiğinde kokusu veya rengi yoktur ve oksitlenmez. Bu onu parfümler için mükemmel bir taşıyıcı yağ yapar ve aynı zamanda mükemmel bir nemlendirici yapar. Jojoba yağı pazarı, balinaların azalması ve bu yağlara olan ihtiyaç arttıkça büyümeye devam etti ve İsrail, Peru ve Arjantin dahil olmak üzere, Kuzey Amerika dışındaki bazı kurak iklimlerde ekim alanları kuruldu.

Jojoba, hem rafine edilmiş berrak durumunda hem de doğal altın durumunda birçok farklı kullanıma sahiptir. İnanılmaz derecede istikrarlı bir yağdır, bu nedenle ekşimeyle ilgili endişeler minimaldir. Sorunsuz bir şekilde uygulanması kolaydır ve çoğu su bazlı nemlendiricinin yapacağı şekilde buharlaşmaz. Çok temel bir saç kremi olarak kullanılabilir veya mevcut saç kremine eklenebilir. Daha kuru saçları daha parlak hale getirmeye yardımcı olur ve kepeği önlemek için nemlendirir. Jojoba yağı da sıklıkla hem yüz hem de eller için bir nemlendiricidir.Yine tek başına veya mevcut bir nemlendiriciyle birlikte kullanılır. Jojoba yağı ayrıca tıraş, masaj yağı, Dudak Balsamı ve makyaj çıkarıcı için mükemmel bir hazırlık yağı olarak işlev görür.

 

 

 

 

Başlık Kategorisi

Yazar Hakkında

Henuz yorum yok

forum Henuz yorum yok

Ilk yorum yapan siz olun

Bir yorum yaz

menu
menu